FREEDOM

Igår var min första dag i frihet från jobbet. Det var skönt, som sagt det finns ju de man kommer att sakna!

Så jag firade med mina kompisar, vi gick på bio och såg Casanova.  Den var helt ok om man tycker att Heath Ledger är sensuell. Jag tycker att han är en jättebra skådespelare men han har inte det karismatiska som jag tycker Casanova har! Undrar om inte Christian Bale eller Gerard Butler skulle lyckats förmedla det annorlunda.....

Har hittat en ny hobby nu på nätet. Har mitt eget fotbollslag i
www.hattrick.org - RomaHawkes. Det värsta är att jag blev helt fast när jag väl börjar. Så jag håller nu på att försöka köpa nya fotbollspelare till mitt lag och byta ut en del av dem jag har. Har en benknäckar strategi som jag ska testa - dvs riktigt stygga fotbollspelare som mejjar ner motståndarna.


Sista dagen - Pompa och ståt.....eller???

28254-7

Nu är den här, dagen D, dagen jag bivtis har misströstat och aldrig trott att den ska komma!!! Sista dagen på jobbet. Jag känner mig osedvanligt lätt om hjärtat över att sluta, säkert för att jag sista tiden suttit på en tjänst som inte varit särskilt utvecklande, underhållande eller social. Men jag har blivit en riktig hejare på korsord!

Så i fredags var ju sista kontorsdagen och jag gick hela dagen och funderade på om inte min chef skulle ringa och säga hej och tack! Tji fick jag. Inte ett ljud! Vet inte riktigt hur jag ska reagera på det egentligen men jag tycker att det är märkligt även om det är helt i linje med det här företagets policy att inte engagera sig så mycket i sina medarbetere så kan det ju faktiskt vara trevligt att ringa och säga hej då iallafall med tanke på att vi pratar flera gånger i veckan! Såååå glad att jag kommer därifrån!!


Nedräkningen har börjat.....

Tre och en halv dag kvar!!!

Igår hade jag svårt att sova. Dels undrar jag vad jag har gett mig in på med det nya jobbet, det är ju inte mitt drömjobb men förhoppningsvis på väg dit iallafall. En annan anledning till att jag inte kan sova är faktiskt att jag kommer sakna mina jobbarkompisar!!! Jättemycket. Det hade jag inte en aning om att jag skulle göra men igårkväll när jag försökte räkna får så dök de upp!!!  Även om jag just nu tycker själv att jag sitter på en förvisningsplats (som egentligen är ganska bra) så kommer jag sakna alla de roliga jag jobbat med. Gulp!


Bokslut 2005

Ska göra som min kompis (/www.carinas-swecourt.blogspot.com) och göra bokslut för 2005.

Årets beslut: Inget större mer än att jag bestämde mig för att byta karriär, hur det går får vi se!

Årets överraskning: Tequilans effekter

Årets stora grämelse:  Tequilans effekter

Årets sex-laxar: Dela enorm våningssäng med 4 andra!!

Årets fylla: Ålandskryssningen i mars. Minneslucka! Urk

Årets sagostund: Sista åket på nyårsafton 2004! Så vackert att inleda året. Vandringen i Skottland, som att kliva rakt in i Sagan om ringen.

Årets saga: Narnia på film. Växt upp med böckerna. Älskar dem.

Årets bostad: Renoverat vardagsrum och kök. Ny färg på väggarna och nytt golv i vardagsrummet. Verkligen en ansiktslyftning.

Årets moment 22: Ingen direkt!

Årets bedrägeri: Min elräkning som kom. Oj, sa Fortum vi glömde bort att du var vår kund så nu får du en elräkning retroaktivt för 1,5 år tillbaka i tiden men eftersom vi missat ger vi rabatt på de 4500:- du ska betala. Så bra vad blir det? Njae, den är redan dragen!!! Snyft!

Årets mycket väsen för ingenting: Skulle vara dykinstruktör i klubben men det började med mycket väsen för att jag inte kunde komma på möte en dag och så rullade det på! Bestämde mig för att skona mig själv den här terminen från gnäll och istället leka med mina egna luftbubblor från flaskorna i vattnet.

Årets identitetskris:  Ok, det är inte alltid en dans på rosor att vara ensam tjej på jobbet med alla killar! Började till slut att skrika som dem för att göra mig hörd! Hmmm inte så kvinnligt men det fungerade.

Årets semestermål: Skottland och Köpenhamn.

Årets vad var det som hände: Tsunamin och dess eftereffekter. Framförallt regeringens runtbollande av ansvar istället för att någon myndighet säger "ok, det här är inte vårat ansvar - klassiker - men vi tar på oss att utreda och ta hand om eftereffekterna av tsunamin". Enorm brist på handlingskraft från regeringen.

Årets korruption:  Regeringen. Vi kallar oss en demokrati och visst  vi har demokratiska val i Sverige och kastar gärna paj på Berlusconi för att han driver Italien som envåldshärskare med mindre lagliga metoder och att han kan ändra en konstitution på bara ett par dagar. Sjävla da? Vi har ju en statsminister vars fru torde ha varit medskyldig till mutskandalen inom systembolaget på ett eller annat sätt. Inte ett ljud i media om det!

Årets hunk: Christian Bale den okrönte kungen

Årets CD: James Blunt och Da Vinci musiken.

Årets ord: Kvalite. Allt har handlat om kvalitet i år!

Årets hobby: Boxning. Nu har jag provat det. Tuffa träningspass, det var bra när man var arg, slog ur sig all ilska för att hysteriskt flämta efter andan.

Nyupptäckt hobby: Bergsvandring i Skottland. Obetalbart.

Årets Bridget Jones: Skulle köra ut firmabilen ur garaget men lyckades istället med konsstycket att parkera in mig på ett sätt om än idag är ofattbart. Fick be en kille om hjälp för att komma ut. Som om detta inte var nog kommer den coola gruppledaren över alla bilburna och frågar vad jag gjort i garaget. Jag vägrar berätta, det gör inget säger han jag går och tittar på kameraövervakningen. NEEEEEEEEEEJ, hur många var det egentligen som såg vad jag lyckades göra med bilen?? Kände mig som Bridget när hon ska åka ner för brandmansstången och de bara filmar hennes rumpa....

Årets citatkälla: "Little Britain" , "I´m a laaaaaaaady and I do ladylike things", eller "I´m the only gay in the village" och inte att förglöma den tradiga skotten med flöjt och dennes "Yeeeeeeeeesssssssssss".

Årets höjdare: Kristian och mitt nya jobb!




Nytt jobb

Så jag ska snart börja ett nytt jobb. Det konstiga är att jag är jättenervös. Det är samma känsla som när jag skulle börja i första klass. Jag kände ingen i min klass för ingen hade gått på samma dagis som jag och skolan var jättestor med en massa nya människor och det var skrämmande.

Nu ska jag börja på en jättestor myndighet, det är första gången jag ska jobba statligt och jag undrar om de har glömt bort att jag ska börja jobba där!! Tydligen ska jag vara på tre olika kontor det första året så det blir mycket flackande men det ordnar sig. Men jag var på intervju och fick mina anställningspapper dagarna innan jul sedan dess har jag inte hört ett dyft från någon. Eftersom jag inte är handlingsförlamad så har jag ringt själv! Den som ska bli min chef är konstant på möten och jag kan aldrig få tag i denne, det ordnar sig det vet jag också men jag kan ändå inte komma över den stora klumpen i magen och att jag känner mig som 7 år och ska gå till skolan första dagen när alla sa att skolan skulle bli jätterolig och jag förstod minsann att så sa de bara för att jag var tvungen att gå i skolan. Men skolan var jätterolig när jag var liten så förhoppningsvis blir det här lika roligt! Gulp!!


Längtar till Rom

28254-6

Vissa dagar vaknar jag med en otrolig längtan tillbaka till Rom. Idag var en sådan dag. Inte ett dugg sugen på att gå upp till jobbet utan jag skulle så mycket hellre gå ner till Campo Dei Fiori, ta en kaffe och bara njuta av stunden.

Statyn på bilden var den allmänna mötesplatsen för oss på kvällarna. Utgångspunkten för kvällens aktiviteter. Jag lärde mig aldrig statyns namn och inte heller de andra så vi döpte den till John Doe.

Campo Dei Fiori har ett underbart kvälls och nattliv. Italienare och turister blandas och det är en närmast bohemisk känsla. Här finns en bar med utmärkta möjligheter att prova olika viner, allt från billiga viner till väldigt exklusiva. Det finns en engelsinspirerad pub. Uteserveringarna är fyllda med folk som bara vill roa sig.

Dessutom är det roligt att flirta med italienare eftersom det är en del i deras kultur, det är inte alltid så att en flirt måste leda till någonting. Italienare kan konsten att flirta för flirtandets skull.

Tiden bara springer iväg....

Det är redan den 11 januari idag. Vart tar tiden vägen? Jag har bara 3 veckor kvar drygt på mitt jobb och sedan är jag ledig en vecka innan jag ska börja det nya jobbet.

Det känns jätteläskigt och jätteroligt på samma gång att börja ett nytt jobb. Det rör på sig i magen! Just nu verkar det vara en period då det händer mycket i mina kompisar arbetsliv också.

Så i år vill jag iallafall hinna göra följande:

Åka till Skottland och vandra - ni som inte gjort det rekommenderas varmt att prova!
Åka till Nya Zeeland och dyka och åka skidor!

Man kan ju alltid hoppas!!

Vinternöjen!

Nu är vintern äntligen här! Det är så fint ute och man kan göra en massa roliga saker. I år har jag inte gjort någon snöängel än men det kommer.

Däremot åkte jag skridskor häromdagen! Det var så kul, jag har inte gjort det på säkert 20 år. Vi åkte till Kungsan och hyrde skridskor. Jag fick ta hockey-rör för damskridskorna var redan uthyrda. Så ut på isen.....det var riktiga "bambi på hal is" skär jag gjorde. Framför mig kom en liten unge och rasade rätt i marken med huvudet först! Tur för henne att hennes mamma tvingat henne att ha hjälm.

Vi kom ett halvt varv innan de ropade ut i högtalarna att alla var tvugna att kliva av isen för att  ismaskinen skulle köra. Men vilken seeeeeeeeg gubbe. Han segade ju på i evighet och lämnade inte minsta lilla snöstrimma kvar. Till slut fick vi åka ut igen. Efter några varv gick det rätt bra! ROLIGT!