Besatt av steg

I påskpresent fick jag en stegräknare, jag hade önskat mig den så det var inte så att man den tatuerade maken kom med en pik. Jag tog med den på skoj första dagen för att mäta hur långt jag går - den räknar min steglängd och så får jag ut avståndet. Jag blev helt fast redan efter första promenaden som var på lite drygt 10 000 steg. Det måste jag ju bräcka och så har det nu hållt på. Idag hade jag ångan uppe då den lille vikingen sov i vagnen och jag tågade på ordentligt över ett övergångsstället och körde rätt på en gammal gammal gubbe eller rättare sagt jag körde rätt på hans käpp som åkte undan. I en splitt sekund fick jag panik när jag trodde att gubben skulle slå omkull och bryta något...men det hände ingenting...jag vet inte ens om han fattade att någon körde på hans käpp, jag bad om ursäkt men han reagerade inte...läskigt, det kanske var en mumie.

Stegräknaren räknar även ut hur många kalorier man bränner. Den delen gillar jag inte för jag tycker att jag bränner för lite. När jag har gått en mil så tycker den att jag bränt 570 kcal. Men hallå - jag har ju gått en miiiiiil, knuffandes på en barnvagn. Då sa kompisen idag - den tar ju inte hänsyn till uppförsbackar eller andra hinder som gör att dte blir tuffare....sant.

En annan kompis som länge har haft en stegräknare berättade vad hon hade som rekord häromdagen, det var nästan 30 000 steg. Jag har lyckats gå 20 800 som bäst men då bär jag inte runt den hemma än....he he he. Så bäst att lägga tungan rätt i munnen, på med skorna och gå, gå. gå.


Tjuvlyssnar på cafér

Idag passade jag på att åka till stan och handla en present till kompisen som fyllde år i helgen. När jag ändå var inne så tänkte jag att jag hinner gå och sätta mig och fika innan jag åker hem och bara ta det lugnt. Vilken tur..jag hade helt glömt bort att innan den lilla vikingen kom så var det ju ett av mina största nöjen att bara sitta och fika och ibland tjuvlyssna på folk och ibland bara glo och hitta på egna historier om dem. (Det är alltid roligt att ha med lilla vikingen och han är ett suveränt sällskap....så inget ont om honom). Idag satt det en kille i keps och en size-0 tjej mitt emot mig. Han med keps och hon supersnygg och så slängde de sig med en massa engelska termer, bredvid mig satt fyra tjejer och var högljudda såsom bara tjejer kan vara men det var bara underhållande. Jag var ganska inne i min bok dock idag så det tog ett tag innan jag hajade att tjejerna gått, istället kom det en man och en kvinna som jag tog för givet var ett par. Här kommer nu mina fördomar, först såg jag dem bara snabbt och bestämde mig för att de var kollegor på en advokatbyrå eller på mäklarbyrå, el dylikt och hon var lite yngre än honom så antingen var han en playboy som ville ha en yngre kvinna eller så hade de en affär bakom ryggen på hans fru, de hade passat på att smita ut på ett "eftermiddagsmöte" och skulle nu påbörja romansen med att fika och lära känna varandra...he he he. (Kom ihåg, det var en snabb blick som jag lyckades med allt detta på...) så jag fortsatte läsa min bok....efter ett tag börjar kvinnan att prata och jag som då bara lyssnar undrar hur jag kunde ta så fel. Av deras samtal att döma så måste det ju vara dotter och far som är ute och fikar...hon med ganska gnällig och liten röst säger "jag är inte så sugen på något men du kan väl ta något"...osökt går tankarna till alla tonåringar som bantar ner sig till anorexia...han svarar något förvånat "jag trodde du ville gå och fika...vill du inte ha något? Kan du inte ta något litet bara?"...jag var tvungen att titta upp på dem för att se hur jag kunnat ha så fel...men det hade jag inte..hon var definitivt ingen tonåring och han var inte purung men inte gamma

10-månaders kontroll och kusiner

Det är jag den lilla vikingen som nu trummar på tangentbordet...jag har tittat på hur mamma gör så nu gör jag själv he he he....hon tror att jag leker med min brio nyckelpiga...he he he

I helgen bodde min moster och kusin hemma hos oss. De bor i USA egentligen....där har jag varit och hälsat på...i USA....amerikat. Det var så roligt att de var här och hälsade på att i lördagskväll så kunde jag inte somna...och så blir mamma alltid lite ledsen när hon vet att min moster ska åka hem igen...jag har lekt jättemycket och så lekte jag med min gudmor också i helgen. Vi skulle träffa henne på ett café i lördags. Först kom jag och mamma dit och så åt mamma först sin macka för jag var inte så hungrig. Medans hon satt och åt kröp det något som hon sa var en mask över bordet...först stirrade hon bara på den....sedan tog hon ett papper och lindade in masken i och slängde den i soporna....hmm....sedan satt hon bara och stirrade på sin smörgås och sedan slutade hon äta på den och drack bara sin caffe latte..sedan kom min gudmor och hon skulle också äta...när hon började äta på sin macka så stirrade hon också på mackan och så drog hon ett låååångt hårstrå ur mackan och såg lite sjuk ut faktiskt....

Idag har jag  varit hos barnmorskan på 10-månaderskontroll. De säger att jag mår jättebra...men det gör jag ju alltid!!!


Bokrea

Förra veckan så började åter årets bokrea. Jag har tänkt att så småningom ska jag och den lilla vikingen vara med någon gång när de öppnar bokrean vid midnatt men än så länge är han för liten. Trots alla reklamblad och pr för bokreorna måste jag säga att det inte alls är lika mycket som förrut. Enligt dagstidningarna ska detta bland annat bero på att nätbokhandlarna inte respekterar det officiella datumet. För mig själv kan jag nog bara säga att det egentligen handlar om att hitta rätt böcker på rean. Jag handlar på nätbutikerna för de har i regel billigare priser och framförallt har de pocketversionerna av det mesta. Jag föredrar pocket då den inte väger så mycket i handväskan och dessutom inte tar så stor plats i bokhyllan. Hade jag dock utrymme skulle jag ha ett megabibliotek hemma och kunna bada i mina böcker ungefär som Joakim von Anka badar i sina pengar. Jag kom dock hem med två fynd iallafall - en bok om bohemer som jag länge varit nyfiken på och C.S Lewis alla sju böcker om Narnia.

Den lille vikingen vill säga något också....
Jaa, jag var med mamma och pappa på bokrean. Det roligaste var nog att fika men mamma gav mig en tidning som jag fick läsa medans de kollade på böcker. Jag försökte nå dem men mina armar är inte tillräckligt långa än. Jag läste iallafall tidningen, mamma sa att det var lite våldsamt för att jag rev sönder den i smådelar MEN HALLÅ MAMMA - jag kan inte läsa så stora tidningar. Mamma hade fickorna fulla med mina småtidningar som jag rev till istället. Dessutom ska jag nu berätta att jag har en egen tandborste så varje kväll och varje morgon borstar jag nu tanden!!!