Hidden Valley Skottland

Hidden Valley Skottland


Ni som ska se Harry Potter kommer vid ett tillfälle att se Hidden Valley där jag var och vandrade i höstas. Det är så fint där så jag måste publicera en bild på hur det ser ut. Jag och min kompis hade sådan tur så vi var där en söndag ganska sent på dagen så det enda vi träffade på var några som redan varit i Hidden valley på väg tillbaka. Vägen dit var lika upplevelserik som när vi väl kom fram. På vägen gick vi genom svårmodiga skogen, det var fullt dagsljus men så tjockt av grenar och träd så det gick knappt att se himlen. Vid en etapp fanns det ett mindre vattenfall innan detta, där hade vattnet gröpt ur berget på jättehäftiga sätt.

Hidden valley kom som en liten överraskning bakom en krök i princip omgiven av berg överallt. Very nice

Anställningsintervjuer

Jag söker nytt jobb så under hösten har jag roat mig med att gå på anställningsintervjuer. Något som är intressant är att de flesta företag och myndigheter numer nästan uteslutande använder sig av rekryteringsfirmor för hjälp med rekrytering vilket är bra för dem. Vad nästan alla har börjat tillämpa är också olika typer av intelligenstest och personlighetstest.


Så jag har gjort ett intelligenstest, det var roligt, mycket huvudräkning och det är jag urdålig på men det fanns andra avsnitt som var roliga. Resultatet behåller jag för mig själv :-) men jag är inte ointelligent så jag kan ju andas ut, he he he. Det intressanta är ju då att det kändes som att göra en lightversio av högskoleprovet så det innebär att högskoleprovet är ett intelligenstest i förklädnad?!


Jag fick göra ett personlighetstest också.  Hur mycket säger egentligen ett personlighetstest om en själv? Ärligt talat, det är ju helt beroende på hur testet är utformat.  Jag hade tydligen väldigt få variabler d v s extremer och de "extrema" egenskaper jag hade är jag glad över bland sponanitet, jag oroar mig inte etc. Men något som inte kom fram på något av testerna egentligen var den sociala kompetensen. Skumt för jag tycker att den sociala kompetensen är en avgörande och viktig faktor när man ska jobba ihop. Klart det är  viktigt att man kan utföra sitt jobb men jobbar man i grupp är det minst lika viktigt att man jobbar bra ihop med resten av gruppen och att man kan kompromissa eller vara en strålande argumentatör utan att trampa någon på tårna.


Aja, efter varje genomgång eller testning så har det varit möte med någon från arbetsgivarens håll kvar. Hela huvudet har varit på väg att koka sönder till slut och så frågar de vad har du för intryck av oss? Jag kände mig jättedum men sa som det var, inget intryck för jag har till största del bara träffat rekryteringsfirman och de har inte berättat något om arbetsgivaren utan bara om testningen. Snopet för arbetsgivaren.


Första snön

Oj, varje år vid den ärtiden går jag och väntar på att den första snön ska komma. Nästan varje år har den kommit sent på kvällen och den har kommit tyst och obemärkt. I mörkret har jag bara sett att det sakta seglar ner vita flingor och täcker naturen, husen och bilarna i ett fint vitt täcke som gnistrar. Framförallt är det så vackert när snön lägger sig över träden. Första snön brukar alltid vara magisk och barnet i mig vaknar jämt till liv. Jag vill ut och leka, åka pulka i snön, åka skridksor eller göra snöänglar för att sedan gå in och dricka varm choklad och äta bullar.

I år kom snön förvisso när det var mörkt ute men det kändes inte alls lika magiskt som de andra åren. Det kan väl dels bero på att jag hade jobbat ganska många timmar i ett sträck och helst bara ville gå hem. Dagen efter så gick vi på promenad och det var fint med all snö som låg överallt.

Så hoppas vi får en vit jul i år. Annars kan man alltid köpa vit snöspray och gå ut och spraya sin omgivning vit iallafall.

Aaa, när vi var på promenad så gick vi förbi Rosendahl och det luktade så gott om granarna så jag tror jag ska köpa min första riktiga gran i år. Så det luktar gran i hela vardagsrummet hemma.


Grattis nöje och mat i Stockholm

En sport som jag har med min kompis är att hitta saker i Stockholm som är gratis att göra och äta. Här kommer några tips som kanske är användbara:

 
På Team Sportia i Pub-huset har de ett hocky liknande spel som man kan provspela länge. Det är jättetroligt och samtidigt som ni (det krävs två ) roar er så underhåller ni personalen.

 
Gå in på hötorgshallen och provsmaka delikata saker, allt från salami och feta eller manouriost till torkade, rostade och saltade gröna ärtor (rekommenderas inte) eller torkade jordgubbar.

 
Gå på konst-vernissager, där får man garanterat ett glas vin och en massa chips och ostbågar.

 
På NKs delikatess har de med jämna mellanrum provsmakningar av mat.

 
Alla museer är gratis vilket betyder att det är gratis toalettbesök.


Jul

I år ska jag fira jul. De senaste jularna har jag valt att jobba istället för att fira dels för att man tjänar så bra när man jobbar julhelgen, dels för att jag ärligt talat inte orkat med den klassiska julstressen och hysteriska släktingar som efter en viss mängd alkohol gärna spårar ur.

 
Men i år ska jag fira jul. Så härligt! Dessutom har jag bestämt att jag ska överdekorera lägenheten i år med julpynt. Men affärerna har knappt börjat julskylta än! Tidigare om åren så är det traditionellt att gnälla om att affärerna börjar med juldekorering och försäljning redan i oktober. Det fanns bara ett varuhus som redan i oktober plockat upp allt julpynt. De har dessutom så fina saker så det var bara en fröjd för ögat att se vad de sålde.

 
Så i år ska jag ha hela paketet i min lägenheten. Utom julgran för jag orkar inte gå och dammsuga varje dag efter de barr som faller ner istället ska jag köpa jättefina frostade grenar och konstruera i en fin julskulptur med diverse juldekorationer i. I en butik vid gallerian kan man köpa intressanta saker att hänga i julgranen, bland annat guldlejon, små prinsesskronor och lamm. Intressant, man kanske skulle ha tema jul-zoo? Näe, jag ska glitter tema, ju mer det glittrar desto bättre!

Råttor

Imorse när jag var på väg till jobbet vid 06:30 sprang det en råtta tvärs över gatan, ca 2 m från mig. Jag hatar råttor, jag har råttfobi efter att jag var i Florens och såg exakt hur skickliga råttor är på att klättra på murar.

Vanligtvis ser jag runt 2-3 råttor per år i Sverige. I år vet jag inte hur många råttor jag sett men det är fler än det vanliga. I vår lokaltidning där jag bor skrev man för ett tag sedan att råttproblemet i år vårt område varit  stort och att råttorna bor under affären och pizzerian. Very nice.

Vet inte riktigt varför jag tycker råttor är så äckliga men jag antar att det är för att de är sådana smittbärare. De kan väl inte rå för det och det ligger i alla djurs natur att överleva men råttor är så äckliga. Svansen är det riktigt äckliga med dem. Svansen är ju i regel lika lång som råttan, lång och kal hänger den fast på råttan som om det vore en del som av misstag hamnat där. Urk.


Puckad chef

Min chef är puckad. Jag är väl inte ensam i denna värld om att ha en mega-puckad chef. Ok, han är så puckad i huvudet för att han förväntar sig att jag ska göra ett jättebra jobb och bygga upp hans personliga kundrelationer d v s han har inte så bra personlig kontakt med dem beroende på att han är så nervös jämt. Så som hans underchef vill han nu att jag ska lägga en massa tid, energi och annat på att bygga upp hans relationer med kunderna utan att han själv behöver lyfta ett finger. Det skulle vara helt ok om vår arbetsrelation var bra men han är en idiot. Alla roliga arbetsuppgifter jag haft har han på ett eller annat sätt sett till att jag inte har kvar längre och hans ursäkter för att ta bort dom är otroliga. Han skyller gärna på andra eller ännu hellre låtsas om som om det inte hänt!!!!! Nu ska jag bara fokusera på att bygga upp hans relationer och sedan ska han skörda frukten av mitt arbete ingen utveckling för mig bara utveckling för honom. Puckade människa. Dessutom när vi sitter i möten med kunden har han inte en aning om vad han pratar om egentligen men han får det att låta som att allt det arbete jag gjort det har i själva verket han gjort och det blir ännu mer pinsamt när det är fullständigt klart för kunden vem som egentligen gjort vad. Pinsamma människa. Men hur kan man som chef överhuvudtaget tro att man ska få något att fungera om man behandlar sin personal på det sättet. De som jag har under mig tål honom inte heller och som mellanchef får jag inte enligt allmänna arbetsrättsliga regler snacka skit om honom, visst viss kritik får jag framföra men det blir ju inte bättre.

Har jag då försökt diskutera detta med honom? Absolut, men han är alltid sååååååååå upptagen och måste jag störa just nu? Han gör ett stort nummer av att det är väldigt besvärande att behöva ta sig tid att lyssna. Redan där har jag tappat allt lugn och vill bara fläta till honom. SÅ, alla råd och tips för att få idioten att förstå att det är ohållbart att betee sig så som chef är välkomna.