Sista sekunden förhandlingar

Idag ruttnade jag fullständigt på arbetsgivaren. Liksom alla andra måste jag löneförhandla trots att jag ligger i sista fasen i en stege. Det började när jag kom tillbaka från mammaledigheten så påtalade jag att det trots allt var dags för nästa steg....min chef såg förvånad ut men så ett par veckor senare så bara sa han till mig att vi var tvugna att diskutera min lön omgående. Han gav mig bra betyg och talade om vad höjningen skulle bli. Men någon förhandling var det inte. Nåja, förvirrad så fick jag väl vara nöjd. Så vart det diskussion om att jag var aktuell för en tjänst på en annan avdelning vilket jag tyckte skulle vara jättekul eftersom det skulle inneburit vidareutveckling och mer utnyttjande av den kompetens jag har. Efter några veckor och jag inte hört något frågade jag själv varvid svaret blev nej tyvärr så tänker de lösa det på annat sätt. Hmm...ok, jag vet att jag bara är anställd men ledningen kan väl iallafall säga något?? Jag sökte ytterligare en annan tjänst på en annan avdelning, personalavdelningen ringde och frågade om jag kunde komma på intervju - javisst sa jag. Bra kan du komma i rödaste rappet? Nej, sa jag då vi skulle på semester - jag kan komma om en vecka. Nej sa de, det är för bråttom, tack ändå!!! Snopet och avhugget.

Så för några veckor sedan när jag i vanlig ordning arbetar och har alla tankar på jobbet och går förbi chefen kläcker denne ur sig...det är dags för din slutfas i stegen om ett par veckor - vad vill du ha i lön??? Öhh....ok, nog för att jag funderar på vad jag vill ha men ärligt talat så tycker jag att man måste få lite mer tid på sig att förbereda argumenteringen än 5 sekunder....så jag sa vad jag ville ha för jag har lärt mig att man ska dra till med mer än vad man vill ha. Han tappade andand för det jag krävde innebar att jag skulle ligga bara ett par tusen ifrån honom...så kan det ju inte vara. Men det kan det visst för det är stor skillnad i våra kompetens områden och jag har en mer adekvat utbildning än min chef. Chefen ska inget utan släppte ämnet utan att vilja svara på fler frågor. Idag när det redan var det sedvanliga kaoset på jobbet ringer en fackrepresentant sen eftermiddag och frågar om jag kommer bli nöjd med påslaget och berättar vad jag ska få. Jag blev faktiskt fly förbannad, det är inte dåligt men det är inte tillräckligt bra heller. Fackrepresentanten berättade att han imorgon dag skulle förhandla och vad ville jag att han skulle anföra - men ärligt talat, ska det vara så att jag bara har studs på mig för att förbereda min argumentering? Är det här någon medveten strategi från arbetsgivaren att överrumpla den anställde så man inte ska ha någon möjlighet att förhandla om lönen på goda grunder utan är tvungen att dra till med första bästa man kommer på??

Stackars kompis som kom förbi på kvällen fick höra hela historien. Jag känner mig som en idiot, det är ju så lönen är eller hur, arbetsgivarens sätt att säga hur mycket man är värd. Trots min klagovisa så ska jag inte ge mig här för nu  blev jag arg på metodiken så imorgon är det jag som jagar reda på fackrepresentanter. Inte för att jag tror att det blir så mycket bättre den här gången men kanske kanske tänker de sig för nästa gång iallafall....typ!!!


www.tattootomten.blogspot.com


Tattoo Tomten

Kolla in den nya bloggen http://www.tattootomten.blogspot.com


Bra och dåliga filmer

Häromdagen hyrde vi ARN. Vi var väl inte superexalterade men alla andra filmer vi ville se var uthyrda så vi kunde väl lika bra se den ändå trots att alla vi kände hade sågat den ganska bra. Efter att ha sett den måste jag säga att jag undrar om jag sett samma ARN- tempelriddaren som de andra sett för jag tyckte den var jättebra och jag ser definitivt fram emot uppföljaren till den. De som sett den sa att den var inte värd att slösa tid på etc etc men jag tyckte den var jätteintressant och skildrade den svenska historien på ett intressant sett. Det är intressant egentligen hur påverkad man blir av andras åsikter - särskilt vänner och bekantas. Jag kommer ihåg när Yalla yalla kom och folk mer eller mindre geni-förklarade filmen och regissören. Efter många om och men kom jag mig för att se den men då med motsatt effekt till Arn. När jag sett Yalla yalla så undrade jag om det var samma film som alla andra hade geniförklarat. Jag tyckte den var synneligen medioker och ganska så händelselös ibland. Nåja, det är ju tur att smaken är som baken.....

Ett litet steg för vikingen ett stort steg för familjen....

Så var det återigen dags att fira midsommar...på jobbet gick chefen runt och hummade och var mer uppåt än vanligt för att han äntligen skulle få fira midsommar - den stora helgen i hans liv. Midsommar är större för honom än jul, påsk och alla andra högtider tillsammans. Midsommar är den viktigaste och heligaste helgen på hela sommaren....jag misstänker att han är med i ett hemligt druidsällskap...!! Hemma hos oss började midsommar med  att den tatuerade skulle byta blöja på den lilla vikingen och fick ryggskott så sedan midsommar är han som en pigg 90-åring. Vi åkte hem till vikingens mormor som också ville fira midsommar. Väl där tyckte den lilla vikingen att det var så tråkigt när han inte fick leka med mormors radio eller dvd eller morbrors kamera så han bestämde sig för att meka med barnvagnen istället¨. Så när han går runt och undersöker vagnen, har han napphållaren i ena handen och i den andra handen har han en annan grej så han har ingen fri hand att hålla i vagnen med så utan att tänka sig för så tar han sina första steg utan att hålla i  sig.....vi andra satt runt och höll andan, så kom han på sig själv och satte sig ner och bara skrek av förtjusning!! Resten av dagen övade han på att ta sina första medvetna steg också....han är så cool vår lilla viking. Efter varje steg som han tog så skrek han av förtjusning och skrattade!!!! 


Lady Miriam på semester i Skottland

Så efter några veckors hårt slit så åkte jag och familjen till Skottland för att leka med skottlandskompisen i högländerna. Det började bra med att vi kom fram till Glencoe där vi bokat Bed and Breakfast för natten varvid den polska kvinnan som öppnade dörren bara tittade på oss, log lite och sedan sa "five minutes" stängde dörren och gick!!!!! Där stod vi, jag, lilla vkingen, den tatuerade maken och skottlandskompisen och var ganska ställda! Ööööh....Skumt. Efter ett par minuter kom - som det verkade - han som hade hand om hela stället och informerade om att det var fullbokat på Bed & Breakfasten och hur hade bokningen skett?? Sedan var det något om en förvirrad hustru som nu var borta på bröllop etc etc... Det är väl inget man vill höra när hela byn är överbokad för att det var stor tävling där just den helgen när vi var där!! Men vi hade tur och den lille managern knatade med oss ner till en stuga som vi fick bo i med tre rum och en utsikt som så här.....(dessutom lagade han jättegod frukost till oss dagen efter så vi fick det mycket bättre än vi skulle haft det!! )



Eftersom bildinfogningssidan på bloggen felindikerar så blir det bara ett foto i den här bloggen men jag postar mer senare. Vi var iallafall rätt nöjda med utsikten!!! VI grillade på kvällen ända tills vi höll på att bli uppätna av knott och mygg. Dagen efter vaknade vi och det var lika vackert som när vi lade oss. Vi gav oss ut på äventyret hitta Hagrids stuga från den tredje Harry Potter filmen. Vi fick sällskap av två glada hundar!! Vi gick förbi lokationen av Hagrids stuga till Signal Rock - där klanledarna för en klan i Skottland brukade träffas - och sedan åkte vi vidare mot Glen Shiel och Kintail. Dessutom är skottlandskompisen världens bästa guide....hon kan typ allt om skottland och är rolig när hon berättar!! Vem behöver en guidebok när hon finns?

När det gäller Kintail och Glen Shiel kan jag bara säga en sak, när man kommer in i det området är det magiskt. Det är som att bli inklippt i Sagan om ringen naturen eller någon annan sagovärld. Det är helt otroligt vackert och man kan inte tro att det är sant, jag tappar andan varje gång och det enda jag vill är att vara uppe på något av bergen!!! Det är maxat vackert! Tidig kväll tog vi ut filtar och satte oss i trädgården till vandrarhemmet där vi bodde....den tatuerade maken konstaterade snabbt att det kröp fästingar över filten..det blev en ganska snabb reträtt in i vandrarhemmet varvid Skottlandskompisen hittade sin första fästing för denna resa....det blev fler fästingar och alla drabbades utom den tatuerade maken. På nätterna var jag övertygad om att fästingarna kröp runt överallt i sängen och med stora blodtörstiga käftar festade de på oss....!!! Bläää.

VI hade tänkt vandra lite men vädergudarna var emot oss så vi var ute i några timmar men fick kasta in handduken. Istället så hann vi med ett besök på Eileen Donan Castle vilket var jätteroligt och sedan gick vi och botaniserade i butiken innan vi förstod att de egentligen stängt och gladeligen skulle sparka ut oss om de fick!

En shoppingdag i Glasgow och sedan hem igen!!! Liten viking har nu varit utslagen i ett par dagar - det blev ett stort äventyr för honom.



Semester....äntligen

Jag har nu varit tillbaka på jobbet i 4 veckor och personligen tycker jag att det känns som ett år. Snart är det dags för semester tack och lov och tro det eller ej men den är välbehövlig....jag har redan märkt semestertecknen som jag trodde jag skulle slippa den här gången. Känner ni igen dem....en kollega går mig på nerverna bara hon visar sig snart, hon kan inte säga ett enda trevligt eller bra ord, allt som kommer ut ur hennes mun är hur jobbigt allt är och att hon faktiskt lider....jag funderade själv på om jag överdrev tills kompiskollegan kom och himlade med ögonen och sa att hon fått nog av samma kollega och dennes gnäll. Jag känner hur väggarna krymper när jag sitter inne och att det finns en stor värld därute som jag måste upptäcka med liten viking och tatuerad make....och snart åker vi till de underbara munroes i Skottland där vi ska leka alla tre med skottlandskompisen!!! Jag tror faktiskt att jag måste få gå i pension nu med full lön!!!!