Lady Miriam på semester i Skottland

Så efter några veckors hårt slit så åkte jag och familjen till Skottland för att leka med skottlandskompisen i högländerna. Det började bra med att vi kom fram till Glencoe där vi bokat Bed and Breakfast för natten varvid den polska kvinnan som öppnade dörren bara tittade på oss, log lite och sedan sa "five minutes" stängde dörren och gick!!!!! Där stod vi, jag, lilla vkingen, den tatuerade maken och skottlandskompisen och var ganska ställda! Ööööh....Skumt. Efter ett par minuter kom - som det verkade - han som hade hand om hela stället och informerade om att det var fullbokat på Bed & Breakfasten och hur hade bokningen skett?? Sedan var det något om en förvirrad hustru som nu var borta på bröllop etc etc... Det är väl inget man vill höra när hela byn är överbokad för att det var stor tävling där just den helgen när vi var där!! Men vi hade tur och den lille managern knatade med oss ner till en stuga som vi fick bo i med tre rum och en utsikt som så här.....(dessutom lagade han jättegod frukost till oss dagen efter så vi fick det mycket bättre än vi skulle haft det!! )



Eftersom bildinfogningssidan på bloggen felindikerar så blir det bara ett foto i den här bloggen men jag postar mer senare. Vi var iallafall rätt nöjda med utsikten!!! VI grillade på kvällen ända tills vi höll på att bli uppätna av knott och mygg. Dagen efter vaknade vi och det var lika vackert som när vi lade oss. Vi gav oss ut på äventyret hitta Hagrids stuga från den tredje Harry Potter filmen. Vi fick sällskap av två glada hundar!! Vi gick förbi lokationen av Hagrids stuga till Signal Rock - där klanledarna för en klan i Skottland brukade träffas - och sedan åkte vi vidare mot Glen Shiel och Kintail. Dessutom är skottlandskompisen världens bästa guide....hon kan typ allt om skottland och är rolig när hon berättar!! Vem behöver en guidebok när hon finns?

När det gäller Kintail och Glen Shiel kan jag bara säga en sak, när man kommer in i det området är det magiskt. Det är som att bli inklippt i Sagan om ringen naturen eller någon annan sagovärld. Det är helt otroligt vackert och man kan inte tro att det är sant, jag tappar andan varje gång och det enda jag vill är att vara uppe på något av bergen!!! Det är maxat vackert! Tidig kväll tog vi ut filtar och satte oss i trädgården till vandrarhemmet där vi bodde....den tatuerade maken konstaterade snabbt att det kröp fästingar över filten..det blev en ganska snabb reträtt in i vandrarhemmet varvid Skottlandskompisen hittade sin första fästing för denna resa....det blev fler fästingar och alla drabbades utom den tatuerade maken. På nätterna var jag övertygad om att fästingarna kröp runt överallt i sängen och med stora blodtörstiga käftar festade de på oss....!!! Bläää.

VI hade tänkt vandra lite men vädergudarna var emot oss så vi var ute i några timmar men fick kasta in handduken. Istället så hann vi med ett besök på Eileen Donan Castle vilket var jätteroligt och sedan gick vi och botaniserade i butiken innan vi förstod att de egentligen stängt och gladeligen skulle sparka ut oss om de fick!

En shoppingdag i Glasgow och sedan hem igen!!! Liten viking har nu varit utslagen i ett par dagar - det blev ett stort äventyr för honom.



Kommentarer
Postat av: Bubble

Leve Hagrid! Leve Skottland! Men VEM ÄR egentligen denne mystiske Max??? Jag funderar på att testa engångsgrill till dinner - flames:-)Have a nice day dear!

2008-06-17 @ 13:26:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback