Internat.....hjälp jag ska invigas i den engelska modellen!!!

Hello my friends!!

I nästa vecka börjar utbildningarna på jobbet! Det ska bli inressant. Utbildningarna ska egentligen ta 49 veckor men de komprimerar ihop det till kortare tid så vi blir klara snabbare. Därav ska vi åka på 5 internat i år varvid den första är nästa vecka.

Det känns läskigt att åka på internat. Det känns som vi ska få skoluniformer - flickorna får blå, knälånga plisserade kjolar med blå koftor och en vit skjorta med tillhörande randig slips och pojkarna får knälånga shorts och sedan är vi utlämnade till en elak magister med superlång linjal!!! Precis som i England, undrar om jag till slut får lära mig den verkliga innebörden av penalism!!

Naturligtvis kommer det inte att bli så, vi ska bo en bit utanför stan. Det roliga är att de har tänkt till, det finns inget annat att göra på konferensanläggningen/hotellet än att ha utbildningar, äta, sova och ta promenader i området. Min favorit var att på hotellets hemsida så fanns det en länk till deras aktiviteter som var följande: tipspromenad....a väldigt många 1000:- för en grupp om 10 personer eller stavgång........lika många 1000:- kronor för en gupp om 10! Så, det känns som jag kan underhålla mig själv med en korsordstidning och en långpromenad, det fyller samma funktion som aktiviteterna hotellet tillhandahåller.

Ärligt talat funderar jag på att ta med mig gummiband så man kan träna på hotellrummet. Gick därför in och kollade storleken på hotellrummen......hmmm. Surprise, de var ju inte fullt lika spartanska som nunneceller men lika trånga. Det fanns en säng och ett litet utrymme bredvid sängen. Tror faktiskt att hytterna i B-klass på viking lines kryssningar var större. Så gummibandet åker med men frågan är om det blir träning eller hinderbana i hotellerummet för att undvika att slå ner tavlor och lampor i mina enorma försök att bli Beach 2007!!! Om inte annat kan jag ju ta mitt täcke på sängen och spänna mellan väggarna i hotellrummet så har jag byggt min egen koja!

Biiip biiip biiip någon där?

SURPRISE CONNEX!

I tisdags var det en massa fel på tågen. Det började med att tåget inte kom förräns en kvart senare än utsatt tid. Jag hade fortfarande tid på mig så jag skulle hinna till min kurs i tid. Väl på tåget var det knökfullt men jag hittade iallafall en sittplats, ha ha VICTORY! Så segade tåget fram o segade och det klev på jääättemycket folk. Nästan inne i stan efter en resa som i vanliga fall tar 20 min men nu tagit 45 så stannar tåget mitt emellan två stationer. Alla börjar plocka upp sina mobiltelefoner och ringer! Likaså jag för nu hade jag konstaterat att jag skulle bli sen till min kurs. Så väntade vi........o väntade.......o väntade lite till. Jaha, det var växelfel men det skulle snart vara åtgärdat. Jag stoppade ner näsan i min bok igen och väntade.....o väntade.....o väntade! Efter 20 min så meddelar tågföraren att det inte bara var växelfel utan tåget som stod på stationen som vi skulle till gått sönder och man väntade på ett annat tåg som skulle komma och bogsera bort det!!! Tågföraren sade även "Ni får inte öppna dörrarna och kliva ner på spåren, detta är förenat med livsfara det kommer tåg från båda hållen och vi är mitt emellan två stationer" Men hallåååååå!! En dam framför mig tappade fattningen och sa till mig "Men vad är det här? Det är ju faktiskt vinter varje år och ändå är det en överraskning för Connex varje år och folk härinne (i vagnen) beteer sig som om det vore manana manana".  Vad svarade jag? Jo "ja, vad ska vi göra, den stackars lokföraren tror väl att vi ska dräpa honom när vi stannar och vad ska vi göra? Det blir ju inte bättre av att vi blir arga men visst är det intressant att det blir kall vinter varje år i Sverige och att varje höst så faller det faktiskt löv på spåren, väldigt märkligt" Hon skrattade, vad ska man göra? Själv var jag bara glad att jag hade sittplats och inte var kissnödig! Kursen missade jag för det tog så lång tid att komma in till centralen så det var försent då!