Äventyr i Vemdalen.....Whovalley?

Så i onsdags bar det av mot Vemdalen. ÅKA SKIDOR. Det började inte jättebra, på vägen upp började det regna. När vi passerat Sveg (som är den sista civiliserade utposten innan fjällbyarna) så regnade det fortfarande. Fråga uppstod om det skulle kunna bli någon skidåkning överhuvudtaget eller om vi hade en långhelg på landet att se fram emot. Men det tog sig och ca 4 km innan vi kommit fram till stugan övergick regnet till snö, med en -1 bara.

Morgonen därpå bjöd -3 grader och bra åkning. Lillebror klarade sig bättre än förväntat i backarna. Vi åkte hela dagen och vi hade det så bra. Nästan inget folk i backarna och i Vemdalen har man i år på andra sidan tagit bort den hårresande skräckfärden med knappliften och satt in en sittlift istället. Med tanke på att backarna på andra sidan är så bra så var det suverän åkning. Dag 2 var sjysst, men det snöade mycket och efter lunch var det intressant att sitta i sittliften på toppen då det mer liknande fjällöverlevnad än åkning. På toppen blåste det sådan motvind att man faktiskt fick kämpa för att komma ner för backen i början. Vi kastade in handduken 2 timmar innan liften stängde den dagen med trötta ben och sönderfrysta fötter, fortfarande bara ett par minusgrader men blåsten gjorde sitt. Dag 3, gick vi upp vid 08:00 och det var -22 grader ute. Sanslöst. Vi stannade inne och väntade på att det skulle bli varmare (liksom större delen av de som både i vemdalsskalet) men till slut gick vi ut. Då var det -19. Suverän åkning!

Vi fikade på toppstugan och gjorde några åk till, för lunch åkte vi hem istället då vi hade det så bra att man kunde åka nerförs rätt in på verandan. I godan ro satt vi och lunchade när Vemdalens stugbil stannade utanför vårt hus. En ung man knakade på och frågade försynt om vi fått en avflyttningstid, Kaxigt svarade jag "jaha, det har vi fått imorgon klockan 10:00 men vi åker först vid 11:00", "jaha, oj då för de andra gästerna som ska bo här kommer idag redan klockan 15:00" (då var klockan 14:00 ). "Jaha, då får väl de ta in på hotell för vi har stugbytardag på söndagar i den här samfälligheten" sa vi kaxigt och drog igen dörren. Jag gick och kollade mail, men........VA FAAAAAA......, jag hade läst fel visst var det stugbytardag på lördagar och inte söndagar som vi alltid haft förrut. I vild panik fick vi åka tillbaka med hyrskidor, packa alla våra grejjor och städa hela huset. Tack och lov skulle de andra inte komma förräns vid 18:00 och vi var klara med allt på 1,40 h. Otroligt. I bilen satt vi bara och andades på vägen.

Till mitt försvar kan jag bara säga att jag idag ringde till Vemdalen Stugby och pratade med killens (han som så artigt kom och informerade oss om att de andra snart skulle komma) chef och bad henne framföra en ursäkt och ett tack.

Så tillbaka i Stockholm en dag tidigare och förbereder nu mentalt för nya jobbet imorgon!

Kommentarer
Postat av: Sun

Ha ha. Det låter som du! Lite skälla först, kaxig som fan... men sen stor nog att be om ursäkt...
Vad spännande med nya jobbet imorgon. Ring mig så snart du kan i morgon och berätta allt om din första dag.

Postat av: Anonym

Hello, jag pinglar så fort jag hinner. Det drar iväg i en rasande fart just nu. Det är så underbart att ha lediga kvällar men det går väldigt fort att boka upp dem! Hmmm
Hur trivs du på nya jobbet?

2006-02-06 @ 20:06:12
URL: http://miriam.blogg.se
Postat av: Carina D

det ar urjobbigt nar unga killar kommer och "knakar pa"...

;-)

2006-02-08 @ 21:36:36
URL: http://carinas-swecourt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback