Byggliv

Vi bor numer i vad som känns som mitt i en byggarbetsplats. Vi har bott rätt lugnt och bra i flera år. Nära stan men inte inne i stan. Jätteskönt. Men så kom några på hur nära och bra till stan vår del av stan var och att det gick ju att bygga jättemycket här...så nu byggs det överallt runtomkring oss. Det har varit så ganska länge nu. De börjar klockan sex på morgonen och slutar någon gång sent på eftermiddagarna. De bygger i princip på både bak och framsidan av vårat hus. Dessutom spränger de bort berg också och smällarna gör att vårat hus skakar... Det är med blandad förtjusning som jag ser att de bygger upp vårat område...vi har aldrig haft hus högre än tre våningar här men med nybygget kommer nu högre hus, upp till femton våningar och jag tycker det förfular ett område. Å andra sidan reparerar de nu gamla byggnader som stått övergivna här....


Värst av allt är att byggfolket vill ju inte att tjuvar ska ta sig in på byggena på nätterna och sno material så de lämnar byggbelysningen på....det lyser rätt in i ögonen när man står upp i vardagsrummet och tittar ut...jag har seriöst övervägt att gå ner och kasta sten på lamporna...men det är fortfarande att föredra framför ett par månader sedan då någon av entreprenörerna fick för sig att flytta runt stenlass mitt i natten så ingen i området kunde somna.


Kommentarer
Postat av: Carina D

Ha, ha, minns när de byggde i Edsbergs centrum för ett par år sedan. "Tänt var det här" och så BOOOM lös strålkastarna rakt in i 1:an kl 7 på morgonen. Behövde fan ingen väckarklocka under de månaderna... Tack och lov släckte de på kvällarna, fast de gånger de glömde var det lögn i helsefyr att sova. Kändes som om jag bodde i en fotostudio. Spännande att se hur resultatet blir för er!

Postat av: Miriam

Ja, de bygger på tre eller fyra olika ställen just nu. Igår sprängde de en så stor laddning att hela huset skakade värre än vanligt och rutorna skallrade så jag trodde de skulle gå sönder.

2007-10-24 @ 09:08:18
Postat av: Eva

Morsnig!
I umeå har folk fått sänkta hyror p.g.a oväsen vid nybyggen. Klaga, klaga
ring till det byggbolag som är där. Det kanske lönar sig på ett eller annat vis. Vi är för dåliga på att klaga till den det gäller utan vi gnäller sins i mellan och till slut accepterar vi eländet, det är ett nationellt drag hos svenska folket i det mesta. Det är likadant på jobbet, jag brukar säga åt dom att klaga hos den som kan göra något åt det, för jag kan det inte....är det stora problem går det ju alltid att fixa en lista med namnunderskrifter, men då brukar det visa sig att det kanske inte var så farligt.....antagligen för att modet sviker och folk vågar inte stå för sina åsikter...sånt gör mig vansinnig.

2007-10-24 @ 12:31:05
Postat av: Miriam

Jag har ringt till byggbolaget men de menar på att sprängningarna är inom ramarna för vad som är tillåtet. De har vidare en besiktningsman som ska kontrollera efter varje sprängning. När de höll på och flytta runt stenlass på nätterna så det inte gick och sova ringde jag dels till polisen som är tillsynsmyndighet på nätterna - men då menade stationsbefälet att det var säkert ok varvid jag dagen därpå ringde till stadsdelsnämndens miljö och byggkontor som blev lika rasande som jag och såg till att det inte blev något mer arbetat på nätterna. Så tro mig, jag sitter inte här och rullar tummarna.

2007-10-25 @ 11:53:38
Postat av: Eva

ja, det är bra att ni tar upp det, för man ska inte behöva acceptera att inte få sova eller på annat sätt få sin vardag förstörd

2007-10-25 @ 12:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback