Vidar...en äkta viking!!

Vi har tydligen inte valt ett vanligt namn och jag får ofta frågan om dels varför vi valde namnet och vad det betyder. Joo, Vidar är ett fint namn tycker vi och här har jag råkopierat direkt från Wikipideia vem Vidar var i den nordiska mytologin:

Vidar ("krigare från skogen" alt "segermannen") var i nordisk mytologi son till Oden och jättinnan Grid. Han hade också många halvbröder, bland annat Balder, Heimdall och Höder.

Vidar är tystlåten, men stor och stark. Det sägs att han är starkast efter Tor. Vill man ha hjälp i ett trångmål skall man åkalla Vidar. Hans främsta kännetecken är hans tjocka sko, gjord av alla läderbitar som blir över från alla skomakare, som inget vapen kan tränga igenom. Vid Ragnarök hämnas Vidar sin faders död genom att sätta skon i Fenrisulvens käftar och bryta upp dem tills besten dör. Vidar är en av dem som överlever in i den nya eran. Tillsammans med halvbrodern Vale är han den som övertar Odens göromål efter att eldjätten, muspellen, Surt har satt världen i brand med sitt brinnande svärd då Ragnarök nått sitt slut.

Vi hoppas att allt stämmer fast Vidar gillar att pratar, Vidars gammelmorfar var skomakare.....där ser man...sen mötte vi Lassie...


Kommentarer
Postat av: Carina D

Coolt! Later som att han kommer vaxa upp till en bra pojk. :-) Det ar kul med ovanliga namn, tycker jag. Det finns alldeles for manga Mikael Karlsson... Undrar om den dar jatteskon ar en vandrarkanga... ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback