Ikea från nöje till uppdrag

Eftersom vi snart får tillökning i familjen så insåg vi för ett tag sedan att vi var tvugna att skaffa lite förvaringsmöbler till alla nya kläder och grejjer som den lilla skulle ha. Eftersom vi dessutom redan bor lite trångt så finns det inget övrigt utrymme att stoppa grejjorna i. Så vi var helt enkelt tvugna att skaffa en ny byrå.

Det betyder i regel åka till IKEA. En gång i tiden tyckte jag att det var veckans höjdpunkt när jag hade planerat att åka till IKEA. Det var bland det roligaste som fanns att gå och botanisera i alla möjliga saker de sålde. Naturligtvis kom jag alltid hem med servetter, värmeljus, blockljus och sedan varierade det från nya diskborstar till kastruller till hallmattor etc etc. Sedan gick jag runt i min lägenhet och bara njöt av att det var såååååååååå fint där med den nya lampskärmen som i färg matchade gardinerna etc etc. Det var också det bästa stället att köpa presenter till kompisarna på som även de uppskattade IKEAs lampor, ljushållare, glas etc. Alla jublade och tyckte det var så roligt med nya presenter från IKEA och det var ju så bra för det var ju praktikst, billigt och fint med saker från IKEA.

Nu med några år på nacken kan jag inte påstå att IKEA är lika roligt längre som det en gång i tiden var. Nu har jag stått där med kompostsoffor som var näst intill omöjliga att sätta ihop och sängar där det fattas skruvar och delar eller ännu bättre när den tatuerade sambon åkte och köpte nya garderober hem som vägde närmare 90 kg styck och bar upp dem för trapporna högst upp i huset, bara för att upptäcka en jättespricka i ena dörren. IKEA säger att man får bara byta deras saker om det är i orginalförpackningen. Ärligt talat??? Sambon ringde den gången och frågade IKEA folket om de var goa i huvet om de förväntade sig att han skulle packa ner hela garderoben..och snällt nog så fick han byta bara den ena dörren.

Nåå, så när man vet att man ska till IKEA nu för tiden så är det mer Mission Ta-Spring-till-kassan-betala-spring-ut-och-dra. Nästan som en svartklädd tjuv om natten med huva vill jag stå startberedd när de öppnar och i snabbaste fart kasta mig in genom dörrarna springa och ta det jag ska ha, betala och springa ut. Vi kom dit ganska tidigt, innan det blivit för mycket folk. Vi hittade det vi skulle ha och passade på att gå och titta på köksavdelningen där vi stod och tittade på ett bord. Det fanns fullt med plats för passerande men ändå känner jag hur någon i princip knäar mig bakifrån, jag återfår balansen vänder mig om och ser en medelålders kvinna som dragit ut en stol till ett köksbord PRECIS där vi står och bara stirrar trotsigt på mig innan hon demonstrativt sätter sig ner. Men va i hel...... Den tatuerade sambon läser varningstecknen snabbt och drar mig i håret iväg från platsen innan jag hinner försöka bita den elaka tanten. Vi skyndar till kassan, betalar och går ut i ett härligt solsken som vi inte sett på en vecka.

Kommentarer
Postat av: Carina D

*skratt* Jag kan se ogonen....
Anvander mest IKEA som matbutik nu for tiden :-) men nar jag verkligen behover nagot har jag markt att jag mest agnar tid at att irra runt och inse att de inte har just det jag behover! Mycket irriterande. Helt plotsligt i ar sa hade de inga adventsljusstakar t ex. Och varmeljusen var slut i over tva manader.
Dessutom, nar jag val behover en mobel sa irriteras jag over att de inte ar sa billiga som jag trott... och dessutom har de blinda designers. Vill de verkligen att jag ska satta upp gardiner med dalahastmalade algar i fonstret!?!

Postat av: Mimmi

Aha, men jag gillar de dalahästmålade älgarna...ha ha ha, de är komiska. Min favorit är dalahästarna som är svartmålade och tatuerade med piercing!!

2007-03-24 @ 18:31:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback